Ситуація в районі Авдіївки. Деякі висновки

Противник продовжує напад на Авдіївку

На Донецькому напрямку командування противника продовжує свої спроби «успішно завершити» операцію на оточення Авдіївського району оборони ЗСУ. Однак, очевидно, стикається на цьому шляху із певними складнощами. В першу чергу, щодо підтримання динамики та інтенсивності своїх атакуючих\штурмових дій одразу на декількох ділянках та напрямках, маючих ключовий характер для продовження наступу.

Адже, для цього потрібна наявність достатньої кількості сил й засобів, здатних до такого роду дій протягом тривалого часу. У цьому сенсі, серед досить значного обсягу інформації з того району бойових дій, яка надходить до мене, мою увагу привернули два повідомлення:

  1. Командування противника запланувало переміщення 57-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) з Бахмутського напрямку на Авдіївський, в район с.Мар'їнка.
  2. Командування противника нарешті ввело у бій в Авдіївський промзоні підрозділи диверсіно-штурмової бригади «Ветераны» зі складу «Добровольческого штурмового корпуса» (ДШК).

Під Авдіївкою командування противника має у резерві, принаймні, три мотострілецьких полки (мсп), не менше семи стрілецьких та мотострілецьких резервних батальйонів, а також до трьох формувань рівня «батальйон» типу «Барс». Чому противник пересуває свої бригади та вводить ще більше підрозділів у бій, коли під Авдіївкою вже зосереджено достатньо сил та засобів? Є два можливих варіанти: Авдіївка для противника важливіша за Бахмут або командування противника потребує додаткових сил і засобів для виконання поставленого завдання.

Наразі, російське командування впевнене, що має достатньо сил та ресурсів для продовження наступу. Однак, з часом, складна ситуація та збільшення втрат можуть примусити противника змінити тактику та перейти на почергову активізацію лише на окремих ділянках фронту.