Скандал на Євро-2024. Англійські фанати провокують німців піснею про Другу світову війну

Скандал на Євро-2024. Англійські фанати провокують німців піснею про Другу світову війну

Сьогодні, 16 червня, стартує збірна Англії на Євро-2024 і її перший матч відбудеться проти Сербії. Але перед самим початком змагань вже виник скандал через поведінку вболівальників команди.

Англійські фани, розташовані у кількох містах Німеччини, виконували пісню "10 німецьких бомбардувальників", яка образлива для німців. Як відомо, УЄФА та Англійська футбольна асоціація раніше попереджали, що такі дії фанатів будуть жорстко карані.

Пісня "10 німецьких бомбардувальників" з'явилася в часи Другої світової війни, коли англійські діти співали її під час налетів німецьких літаків на Лондон та інші британські міста. Внаслідок цих бомбардувань загинуло багато мирних мешканців.

У пісні згадується рядок "Десять німецьких бомбардувальників у небі", а потім йде приспів: "Англійські ВПС збили один". В результаті жодного літака не залишилося в небі, оскільки "Англійські ВПС збили їх".

Ця пісня дуже ображає німців, оскільки вона нагадує їм про їхнє темне минуле, яке вони намагаються забути. Однак, німецька поліція не може покарати англійців за її виконання, оскільки законодавство не передбачає санкцій за це.

Нагадаємо, що 14 червня стартував Чемпіонат Європи з футболу-2024 у Німеччині матчем між Німеччиною та Шотландією в Мюнхені. Фінальна частина турніру триватиме з 14 червня до 14 липня, а проводитимуться матчі у десяти містах Німеччини. Фінал відбудеться у Берліні 14 липня 2024 року.

Також варто згадати, що Україна тричі грала у фінальній частині Євро (в 2012, 2016 та 2021 роках), а найкращий результат до цього часу - досягнення чвертьфіналу Євро-2020.

Читайте також: