Скільки часу потрібно росіянам на нову масштабну атаку. Експерт вирахував час

Планування нових атак на Україну залежатиме від типу зброї - Згурець

Директор компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що терміни планування нових атак залежатимуть від типу зброї, яку використовуватимуть росіяни, і можуть тривати декілька тижнів і більше. Він скоментував заяву речника Повітряних сил Юрія Ігната про те, що росіяни вже мають певні лекала для атак і для підготовки нових ударів їм вистачить умовно чотирьох днів.

Питання в тому – які ракети використовувати. Якщо ми говоримо про Х-101, то час прокладання нового маршруту, у залежності від його складності, займе до двох тижнів. Тому що він має враховувати нові висоти та купу різних параметрів. За чотири дні можна просто пуляти тим, що не має потреби в наведенні, – зокрема, Х-22, "кинджалами" за умовними координатами... А коли йдеться про "калібри", "іскандери", то час планування є достатньо тривалим, – зазначив експерт.

Згурець підкреслив, що росіяни намагаються використовувати різні засоби ураження під час своїх атак для отримання максимального ефекту. Вони використовують безпілотні комплекси, крилаті ракети, а також гіперзвукові ракети старої і нової інтеграцій.

Згурець також розповів, що атаки, які відбилися 29 грудня та 2 січня, були елементами однієї великої стратегії. Росія запустила на столицю України багато різних типів ракет, включаючи баражуючі боєприпаси, стратегічні бомбардувальники та аеробалістичні ракети.