Скільки коштує оформити або відновити паспорт без черги

Видання нового або відновлення паспорта тепер можливе без потреби стояти в черзі. За інформацією Міністерства внутрішніх справ, документи можна отримати в будь-якому підрозділі Державної міграційної служби України, незалежно від місця вашої реєстрації.

Там також зазначають, що ви можете одночасно оформити ID-картку і закордонний паспорт без витрачання часу в чергах.

Для отримання документів ви можете звернутися в Міграційну службу особисто, не стоячи в черзі, або записатися на прийом у зручний для вас час за допомогою "Електронної черги" на офіційному сайті Державної міграційної служби.

Ці послуги доступні за певну плату. Наприклад, оформлення ID-картки коштує 450 гривень для нетермінової процедури і 820 гривень для термінового оформлення.

Також є можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон за ціною від 856 гривень за нетерміновий варіант до 1496 гривень за термінове оформлення.

Щоб відстежити готовність паспорта, ви можете скористатися онлайн-сервісом "Перевірка стану оформлення документів" на сайті Державної міграційної служби.

Міністерство внутрішніх справ також надає відповіді на питання, пов'язані з терміном дії ID-картки під час воєнного стану і чинністю паспорта, в якому не було закріплено нове фото після досягнення відповідного віку.

Дублікати свідоцтва про народження чи шлюб можна замовити на порталі "Дія" у разі втрати оригіналу. Процедура повторної видачі займає всього кілька кліків.