Словаччина звітувала про ситуацію із блокуванням українського кордону

За інформацією речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, станом на ранок українсько-словацький кордон був розблокований, і вантажівки пропускались у штатному режимі.

За його словами, рух вантажівок на словацькому кордоні не був блокований, і близько 400 вантажівок очікували проїзду в бік України.

Деніса Жилакова, держсекретарка Міністерства транспорту Словаччини, запевнила, що словацька сторона буде приймати заходи для того, щоб уникнути блокування кордону перевізниками. Вона висловила це під час розмови з заступником міністра інфраструктури Сергієм Деркачем.

У попередніх повідомленнях було зазначено, що польські перевізники блокують пропускні пункти на кордоні з Україною, не пропускаючи цистерни з паливом і гуманітарні вантажі для України. Сергій Деркач повідомив, що українські урядовці передали інформацію про ці випадки польській владі.

Було також зазначено, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги українським водіям. Основне завдання штабу полягає у забезпеченні водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.