Британська розвідка: росіяни скоюють дедалі більше вбивств після повернення з фронту

Вбивства російських військових збільшилися після війни з Україною - повідомив Міноборони Британії

За даними нового звіту розвідки Міноборони Британії, російські окупанти, повертаючись з війни проти України, частково страждають на психічні розлади, що може призводити до збільшення вбивств.

За даними російського видання "Медіазона", у 2023 році 116 російських військових були засуджені за вбивства, що на 900% більше, ніж у 2022 році.

Крім того, за даними видання "Верстка", проти колишніх засуджених розпочато 190 кримінальних справ, у тому числі 20 справ про вбивство або замах на вбивство у 2023 році.

"Велика кількість вбивств, вчинених російськими солдатами на службі та ветеранами, ймовірно, частково пов'язана з хронічними проблемами психічного здоров'я, пов'язаними з війною. До них належать посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) і зниження чутливості на полі бою до насильства" - пояснюють британські розвідники.

Також згідно з розвідкою, алкоголізм та вживання наркотиків сприяють цій тенденції через низький моральний стан і нудьгу.

Відзначимо, що через війну та мобілізацію Росія набирає некваліфікованих лікарів з Африки через брак персоналу, через що медична система продовжує деградувати.

Протягом 794-го дня війни Росії проти України, відбулося 94 бойових зіткнення.