Учені знайшли причину смертоносної зливи в ОАЕ

Глобальне потепління та урбанізація спричинили рекордні опади в Дубаї та інших частинах перської затоки за останні 75 років

За дослідженням групи вчених, дощі в Дубаї та інших частинах перської затоки, які стали причиною смерті 23 осіб, є найсильнішими з початку спостережень 1949 року. Засів хмар, який використовується в ОАЕ, не є головною причиною цих опадів, але діяльність людини покращує їх наслідки. Причиною цього є глобальне потепління, спричинене спалюванням викопного палива.

Наслідки сильних опадів: затоплені дороги, аеропорт та автомагістралі

Сильні дощі призвели до затоплення автомагістралей та злітно-посадкової смуги в аеропорту Дубая. У результаті цього було скасовано багато рейсів, а також затоплені дороги, станції метро та будівлі. Подається інформація про загибель чотирьох людей, але офіційні дані ще не оприлюднені.

Заклик до пильності та обережності

У зв'язку з погіршенням погодних умов, влада закликає мешканців бути обережними та не покидати домівки без потреби. В багатьох регіонах ОАЕ оголошено «червоний» рівень небезпеки, тому слід дотримуватися вказівок та застосовувати необхідні заходи безпеки. Державні установи, школи та університети перешли на дистанційний режим роботи та навчання.