Що відбувається на полі бою. Огляд за тиждень

Загалом, картина боїв може виглядати незмінною, якщо брати до уваги загальні тенденції. Тому можна запитати, на що потрібна додаткова характеристика.

Але кожен день стабільного положення на фронті важливий для того, щоб Україна змогла знайти рішення по виходу з "позиційної війни" та прискорити темп боїв проти ворога. Тому, якщо розглядати з такої перспективи, можна побачити наступне.

Авдіївка

За місяць штурмів у Авдіївці, армія РФ зазнала втрат в 7,5 тисяч "багнетів" та понад 200 одиниць техніки.

Хоча ці втрати менші за 25% початкового угрупування російських військ, окупанти все ще можуть проводити штурмові дії та облогу Авдіївки.

Збільшення використання російськими окупантами дронів біля Авдіївки свідчить про те, що вони вдосконалюють використання ударних безпілотників замість легких бронемашин.

Російські окупанти також використовують багато засобів, включаючи авіацію, антирекордні числа по скиду крилатих авіабомб, артилерію та вогнеметні танки ТОС-1 "Солнцепек".

За даними з відкритих джерел, все цінне обладнання та цивільний персонал були евакуйовані з Авдіївського коксохіму. Це може свідчити про перехід контролю над об'єктом повністю в руки наших захисників.

Бахмут

У боях за Бахмут зафіксовано новий етап, де одночасно наступають як наші війська, так і ворог.

Рашисти намагаються відбити втрачений район Андріївки та Кліщіївки, а також тиснути в районі Берхівки.

У районі Бахмута російська армія налічує більше 50 тисяч "багнетів", і ця цифра, судячи з усього, залишається незмінною завдяки підкріпленням, які надходять з РФ.

Куп'янськ та Лиман

За місяць боїв у Куп'янському та Лиманському напрямках рашисти втратили менше 1,5 тисяч "багнетів" та понад 200 одиниць техніки. Це пояснює динаміку бойових дій на цих відтинках фронту.

Втрати техніки суттєво впливають на стратегію командування армії РФ, якщо порівняти їх з втратами по живій силі.

Мар'їнка

Маріїнський напрямок залишається "найгарячішим" в даний час, хоча лінія фронту там не рухається.

Одна з причин такої активності ворога - наші постійні та результативні удари по військовим об'єктам окупантів в Донецьку.

Оновлені цифри про арсенал РФ показують, що вони мають 870 далекобійних ракет. Така кількість може гарантувати вирішальний вплив на подальші бойові дії.