Соратник Залужного пояснив, чому треба довіряти владі

Українці повинні мати довіру до влади і вірити у перемогу, оскільки це найкращий спосіб відфільтрувати всі російські дезінформаційні напади. Про це заявив полковник, головний спеціаліст Управління стратегічних комунікацій Тарас Дзюба.

Незалежно від особистих симпатій або антипатій до влади, їй все одно потрібно довіряти, інакше все буде втрачено. Якщо інформація не надходить через офіційні джерела, вважайте це фейком, якому не можна вірити. Крім того, кожній людині має бути властиве критичне мислення: ніщо не може бути тільки добре або тільки погано. Якщо населення стане медіаграмотнішим, то звичайні російські дезінформаційні кампанії вже не будуть так ефективними", - каже Дзюба.

За словами Тараса Дзюби, нова інформаційна стратегія має бути побудована на трьох рівнях - національному, громадському та індивідуальному.

На рівні держави це передбачає виявлення всіх інформаційних загроз і їх нейтралізацію на ранніх стадіях. Це може означати блокування ворожих інформаційних ресурсів, активне висвітлення власної позиції та збільшення присутності України в інформаційному просторі. Іншими словами, якщо ворог створює 10 матеріалів, ми можемо зробити 100, навіть якщо вони не такі потужні, але їх буде багато", - пояснює Дзюба.

Відзначається, що для протидії російській пропаганді на інформаційному фронті було створено Стратегію інформаційної безпеки. Цей документ був затверджений Радою національної безпеки і оборони України та підписаний президентом в грудні 2021 року. Однак, зважаючи на те, що стратегія була розроблена за кілька місяців до російського вторгнення, деякі її положення стали застарілими через зростання кількості окупованих територій.

Серед глобальних викликів і загроз інформаційній безпеці у 2021 році було визначено інформаційну політику Російської Федерації з її гібридною військовою технологією проти України, включаючи інформаційне втручання. Проте, відповідь на цю дезінформаційну активність агресора передбачає санкції та ефективний механізм контролю та відповідальності за їх порушення.

Нагадаємо, що російські пропагандисти розповсюджують фейкові сюжети, в яких стверджується, що контрнаступ України є просто фабрикацією.

Раніше ми повідомляли, що ворог за допомогою штучного інтелекту створює десятки фейкових телевізійних сюжетів, які поширюються в соцмережах, ніби вони є від українських телеканалів.