Співробітники Google DeepMind попереджають про ризики штучного інтелекту

Співробітники Google DeepMind розмовляють про ризики інтелекту
Співробітники Google DeepMind розмовляють про ризики інтелекту

Група співробітників компаній штучного інтелекту, зокрема Microsoft, відкриває нову вкладку OpenAI та Alphabet. Google DeepMind висловив занепокоєння щодо ризиків нової технології. Про це повідомляє Reuters.

У відкритому листі групи з 11 співробітників OpenAI та двох співробітників Google DeepMind вказується, що фінансові мотиви компаній перешкоджають ефективному нагляду за роботою штучного інтелекту.

«Ми не вважаємо, що створених на замовлення структур корпоративного управління достатньо, щоб змінити це», - додається в листі.

Також у листі попереджається про ризики нерегульованого штучного інтелекту, таких як поширення дезінформації та втрата незалежних систем, що може призвести до нерівності та вимирання людства.

Дослідники виявили приклади генераторів зображень, зокрема OpenAI і Microsoft, які створюють фотографії з дезінформацією.

У листі йдеться про «слабкі зобов'язання» компаній зі штучним інтелектом ділитися інформацією з урядами щодо можливостей та обмежень своїх систем.

Група закликала компанії займатися штучним інтелектом сприяти розголосу своїх співробітників.

Сама компанія OpenAI повідомила, що вони зірвали п'ять таємних операцій, спрямованих на використання їхніх моделей штучного інтелекту для оманливої діяльності в Інтернеті.

Читайте також