США і Канада ввели нові санкції проти Росії

Сполучені Штати Америки і Канада сьогодні, 12 грудня, наклали санкції на Росію. Обмеження стосуються оборонних заводів, банків та осіб, які брали участь у "виборах" на окупованих територіях. Про це повідомили пресслужби міністерства фінансів США та міністерства закордонних справ Канади.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) виконує зобов'язання, взяті на себе країнами "Великої сімки", заходячи проти суб'єктів третіх країн, які підтримують війну Росії проти України.

Американські санкції спрямовані на російські мережі військових закупівель та осіб, які допомагають РФ у закупівлях зброї, обладнання та ключових ресурсів.

Міністр фінансів Джанет Єллен заявила, що Кремль постійно перетворює Росію на економіку воєнного часу, але воєнна машина російського диктатора Володимира Путіна не може функціонувати тільки за рахунок внутрішнього виробництва.

  • Під санкції потрапила багатонаціональна мережа закупівель зброї та технологій, яка складається з чотирьох юридичних і дев'яти фізичних осіб, що базуються в Китаї, Російській Федерації, Гонконзі та Пакистані. Вони сприяють і закуповують зброю та технології, вироблені в Китаї, для Росії.
  • Загалом, Міністерство фінансів США ввело санкції проти більше ніж 150 фізичних і юридичних осіб. Також санкціоновані компанії з Туреччини, ОАЕ, Китаю, Швейцарії, Сінгапуру, Киргизстану і Таджикистану. Серед під санкціями потрапили "Експобанк", золотодобувна компанія Highland Gold та її власник Владислав Свіблов, розрахункова небанківська кредитна організація "Металург", трі суховантажі під російським прапором "Аркадій Чернишов", "Капітан Якубович" і "Марія", золотодобувна компанія "Высочайший", Закрите акціонерне товариство "Вологодський підшипниковий завод", Липецький автовиробник "Моторінвест" і компанії "Газпром ліндеінжиніринг" та "Північні технології".

Санкції Канади

Міністр закордонних справ Мелані Жолі оголосила сьогодні, що Канада вводить нові санкції щодо 30 громадян Росії.

Ці санкції стосуються осіб, які балотувалися як "кандидати" на фіктивних "виборах", організованих Кремлем, що відбулися з 8 по 10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих територіях України.

Ці особи представляли свої кандидатури на незаконних "виборах" на різні "посади" в тимчасово окупованих частинах Херсонської області, зокрема до регіональних "законодавчих зборів", які окупанти називають "Думою".

Канада зобов'язалася продовжувати співпрацю з міжнародними партнерами для допомоги Україні в захисті її суверенітету від незаконних і неправомірних дій Росії, а також захисту своїх громадян від репресивного російського режиму.

Раніше було повідомлено, що США і Велика Британія застосували санкції проти росіян, пов'язаних із ФСБ.