Штайнмаєр зробив заяву щодо військової підтримки України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Володимир Путін, лідер Росії, намагається забути про Україну. Але Німеччина не дозволить цьому статися. Про це повідомляє Tagesschau.

За словами Штайнмаєра, Україна швидше потребує підтримки, особливо в даний час, коли у Близькому Сході триває війна, і уваги до цього регіону недостатньо. Путіну хочеться, щоб Україна була забута світом.

Проте президент Німеччини зрозуміло заявив, що їх країна не допоможе російському диктатору. Вони не можуть звикнути до незаконної та жорстокої агресивної війни Росії, яка триває.

Штайнмаєр також відзначив, що не тільки Україна перебуває у небезпеці від російського режиму, а й сусідні країни також зазнають загрози.

Наразі триває 630-а доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. За добу відбулося 58 бойових зіткнень. Ворог наніс чотири ракетних та 29 авіаційних ударів, а також 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях військ та населених пунктах. Були також атаки зенітними керованими ракетами С-300 на об'єкти цивільної інфраструктури міста Селідове Донецької області та Запоріжжя. Внаслідок цих терористичних атак є жертви серед цивільного населення та значні руйнування.