Стало відомо, коли Сенат США розгляне запит Байдена про допомогу Україні

За повідомленнями CNN, Палата представників США планує розглянути запит президента Джо Байдена про фінансову допомогу Україні після Дня Подяки, який відзначається 23 листопада цього року. Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер повідомив, що об'єднаний пакет національної безпеки, що включає допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та посилення кордону США, будуть розглядати після Дня Подяки.

Шумер заявив, що він дуже бажає, щоб усі чотири запити президента були схвалені, стосуються вони України, Ізраїлю, захисту кордонів та допомоги Індійсько-Тихоокеанському регіону. Він наголосив, що демократи й республіканці активно працюють спільно для розробки пакету заходів, що стосуються гарантії безпеки кордонів, і це стане важливим пріоритетом в Палаті представників.

Ці запити мають отримати двопартійну підтримку і будуть розглядатись після Дня Подяки. Шумер відповідав на запитання щодо намірів Республіканської партії поділити пакет на окремі законопроекти, але він запевнив, що для їх виконання потрібна підтримка обох партій, і він працюватиме наполегливо над цим.

Нагадаємо, що Конгрес США повинен швидко розглянути запит президента Байдена, який стосується допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки це прямо впливає на національні інтереси США. Раніше, лідер республіканської меншини в Сенаті, Мітч МакКоннелл, заявив, що зупинити надання допомоги Україні було б великим кроком назад для Сполучених Штатів та для їх репутації як лідера вільного світу.

Також, знаменитого спікера Палати представників США, Майка Джонсона, запропонував законопроект щодо тимчасового фінансування уряду в два етапи з метою уникнення його закриття, проте цей проєкт не передбачає допомогу Україні та Ізраїлю.