Стало відомо, скільки біженців повернулося до України

Українці, які залишили свою Батьківщину, у грудні 2021 року розпочали масовий процес повернення в Україну. Багато хто з них покинув країну у пошуках більш гідних умов проживання та роботи.

Однак, чи планують ці люди, які вже здобули досвід роботи за кордоном, повернутися на Батьківщину назавжди? Чи можна очікувати масового повернення українців із заробітків за кордоном?

Інструменти повернення

Відповідно до опитування, проведеного серед українців, які працюють за кордоном, 30% респондентів висловили бажання повернутися на Батьківщину. Однак, для багатьох з них це залежить від наявності робочих місць та гарантій заробітку.

Проблеми та перспективи

Однією з найпоширеніших причин, які стримують українців від повернення, є низька заробітна плата та відсутність робочих місць українського рівня. Багато з них працюють на заокеанських країнах, де зарплатні ставки значно вищі.

Проте, варто відзначити, що за останні роки в Україні спостерігається певне покращення господарської ситуації та підвищення рівня заробітної плати. Це може зробити країну більш привабливою для повернення українців, які проживають за кордоном.

«Я мрію повернутися на Батьківщину. У мене там родина та багато друзів. Однак, мене тримають за кордоном високі заробітки та стабільна робота. Чекаю, коли в Україні стане краще», – розповідає Іван, який працює у США.