Стало відомо, скільки витрачає Німеччина на українських біженців

Україна користується значним фінансуванням від Німеччини

Німеччина щорічно витрачає принаймні 20 млрд євро на підтримку українських біженців, що стає проблемою для країни. Про це повідомив депутат Європарламенту Гуннар Бек. Він також зазначив, що ці витрати негативно впливають на інші сфери, такі як соціальний сектор, освіта та технологічний розвиток.

Витрати на українських біженців становлять принаймні 20 млрд євро на рік. Ймовірно, ці витрати є ще більшими. Це значна сума грошей. - заявив євродепутат.

За даними статистичної служби Statista, витрати Німеччини на біженців з України складають 0,55% ВВП. Інший депутат бундестагу Вольфганг Віле зазначив, що якби Німеччина не мала такого навантаження, вона могла б виділити більше коштів на інші сфери. Він сподівається, що витрати на біженців зменшаться в майбутньому.

За даними МВС, у Німеччині зареєстровано близько 1,65 млн українських біженців. Це на 250 тис осіб більше, ніж минулого року. За інформацією Eurostat, у ФРН проживає 1,2 млн мігрантів з України.

Раніше у німецькому районі Зале-Орла було введено обов'язкові громадські роботи для біженців, які проживають у країні. Влада країни бореться з людьми, які не шукають роботу та проживають за рахунок платників податків. Біженці взимку очищують тротуари від снігу та влітку стрижуть кущі. За роботу їм платять по 80 центів на годину.

Федеральний міністр праці та соціальних справ Губертус Гайль, спеціальний уповноважений з питань інтеграції біженців на ринок праці Даніель Терценбах і посол України в Німеччині Олексій Макеєв звернулися з листом до українських шукачів захисту. У листі зазначено, що робота в Німеччині допоможе працівникам набути досвіду, знайти нових знайомих та покращити німецьку мову.

Досвід та знання, отримані в Німеччині, будуть корисними в процесі відбудови України, на приклад, у роботі в німецьких компаніях на українському ринку.