Стало відомо, скільки заявок на зброю схвалила Нацполіція з початком роботи Єдиного реєстру

Більше 200 тис. заяв на отримання дозволу на зброю оформили українці за 8 місяців

За даними МВС, за останні вісім місяців українські громадяни подали майже 226 тис. заяв на отримання дозволу на зброю. З них понад 210 тис. заяв було схвалено. Про це повідомляє Опендатабот.

За перші три місяці роботи Єдиного реєстру зброї було подано понад 57 тис. заяв, з них 87% було схвалено. Проте попит на зброю зростав з часом. За наступні 5 місяців українці подали понад 168 тис. заяв, з яких було схвалено понад 160 тис. або 95%.

За 8 місяців існування Єдиного вікна з ним скористалося понад 65 тис. людей. Більше половини заяв надійшло за перші три місяці роботи сайту, повідомляють аналітики.

За увесь час через чат-бот звернулося понад 14 тис. осіб. 62% заяв було подано протягом перших 3 місяців. Експерти зазначають, що відсоток заяв, поданих через бот, зменшився з часом: з 1 шостої до 1 тридцятої.

Україна запровадила електронний Єдиний реєстр зброї

З 23 червня 2023 року в Україні розпочала роботу електронна система Єдиного реєстру вогнепальної зброї. Громадяни можуть подавати заявки на отримання дозволу на придбання, зберігання та носіння зброї, а також повідомляти про зміну місця проживання і місця зберігання зброї, а також продовжувати дозвіл онлайн. Крім того, сервіс надає можливість отримати інформацію про зареєстровану зброю.

Оголошено глобальний дефіцит пороху

За даними компанії Vista Outdoor, яка керує численними підприємствами з виробництва зброї, на ринку спостерігається глобальний дефіцит пороху. Представники компанії прогнозують значне зростання цін на боєприпаси через воєнні конфлікти у світі.