Столтенберг пояснив, чому США вигідно бути надійним союзником у НАТО

НАТО: США залишаться надійним союзником незалежно від результату президентських виборів

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що США, ймовірно, залишаться надійним союзником у НАТО без залежності від результату цьогорічних президентських виборів. Про це він заявив на пресконференції з прем'єром Британії Ріші Сунаком.

Столтенберг навів три основні причини, чому він очікує, що США продовжать бути вірним союзником. Перша причина - наявність понад 30 держав-союзників, що забезпечує національну безпеку США та робить їх сильнішими та безпечнішими.

Друга причина - широка підтримка членства США в НАТО серед конгресменів та громадськості. Результати опитувань свідчать про це. Третя причина полягає в тому, що колишній президент США Дональд Трамп критикував недостатні витрати членів НАТО на альянс.

Столтенберг зазначив, що до 2024 року понад дві третини держав-членів Альянсу виділять щонайменше 2% ВВП на витрати на оборону, що відповідає нормам НАТО.

Раніше екс-президент США Дональд Трамп загрожував європейським країнам НАТО не надавати допомогу у разі загрози війни від Росії через їхні низькі оборонні витрати.

Джерело: РБК-Україна