Стрийська міськрада виділяє додаткові кошти для приватного футбольного клубу

Стрийська міськрада збільшила фінансування футбольного клубу "Скала 1911"

Міськрада Стрия вирішила виділити більше коштів на підтримку футбольного клубу "Скала 1911", яким керує мер Олег Канівець. На 2024 рік фінансування складатиме 6,2 млн грн, що на 830 тис. грн більше, ніж минулого року. Про це повідомляє видання NGL.media з посиланням на архів рішень міськради.

Сума внесена до бюджету Стрийської міської територіальної громади на 2024 рік. Після перемоги Олега Канівеця на виборах у 2020 році, "Скала 1911" отримала постійне фінансування з міського бюджету.

Раніше помилково стверджувалося, що фінансування отримує приватний клуб, а не громадська організація. Засновниками організації "ФК Скала 1911" є Микола Дмитришин і Тарас Канівець, син мера міста. У 2023 році було створене ТОВ "ФК Скала 1911" з участю громадської організації і місцевого підприємця Романа Рибчинського.

До недавнього часу обома організаціями, ТОВ та громадською організацією, керував депутат міськради Володимир Бурій. У грудні минулого року на посаді директора громадської організації його замінив Володимир Брич, а сам Володимир Бурій залишився керівником ТОВ "ФК Скала 1911".

З іншого боку, важливими новинами в світі футболу є ті, що Довбик і Циганков чотирма голами допомогли "Жироні" здобути перемогу, а також нагородження Андрія Шевченка титулом найкращого гравця італійської Серії А 2000-х років.