Суперзірці українського телебачення Олександру Сафонову – 80

80-річний Олександр Сафонов, легенда українського телебачення, телеведучий та конферансьє, був відомий своїм оксамитовим голосом та елегантністю. Він був диктором програми "Актуальна камера", яка вийшла в ефір 1 січня 1979 року і стала основною українською інформаційною програмою.

Сафонов також разом з Тетяною Цимбал ведучим новин та концертів. Цимбал згадує, що Сафонов мав всі необхідні якості для того, щоб бути на екрані. Він завжди приходив вчасно і був спокійним та добре одягненим. Слід зазначити, що всі чоловіки, які були дикторами, були стрункими та високими, тому відбір кадрів був ретельним.

У 1978 році Сафонов переїхав зі Львова до Києва, де також працював диктором. Манько, колега Сафонова, розповідає, що перед тим, як він прийшов, в команді не було жодних підходящих ведучих-чоловіків.

Народна артистка України Світлана Білоножко зазначає, що Сафонов став для неї не тільки напарником, а й наставником.

Сафонов провів 40 років на телебаченні, але у 1994 році відділ дикторів був розформований і він зник з екранів. Після лікарської помилки та двох інсультів, він залишився прикутим до ліжка. У 2009 році він пересів на візок після невдалої операції.

В 2017 році був проведений благодійний концерт на підтримку Сафонова, на якому його побачили востаннє. За ініціативою Миколи Канішевського, колеги та друзі привітали його з ювілеєм.

В даний час Сафонов проживає на Черкащині разом зі своєю доглядальницею, яка є його родичкою.

Якщо хочете допомогти Олександру Сафонову, його номер картки - Приват 4149 4991 3989 8041.