Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю проти цілей у Росії

Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю проти цілей у Росії

Швеція дозволила використовувати свою зброю проти Росії

Згідно з повідомленням Hallandsposten, Швеція дала дозвіл на використання своєї зброї проти цілей на території Росії. Міністр оборони Поль Йонсон наголосив, що Україна має право захищатися, вдаючись до військових дій проти противника, якщо це відповідає законам війни. Швеція підтримує міжнародне право та право України на самозахист.

Україна отримувала артилерійські системи Archer від Швеції, а також придбала ракети Jaktrobot Rb 99, які Швеція продала США з метою передачі їх Україні. Проте невідомо, чи було реалізовано цю угоду.

Протистояння думок

Німецький канцлер проти застосування західної зброї проти Росії з боку України, оскільки його політика має на меті уникнути великої війни. Проте політик німецьких "Зелених" закликав дозволити Україні використовувати західну зброю проти Росії. Генеральний секретар НАТО також закликав країни-партнерки дозволити Україні удари за допомогою західної зброї.

Прохання до США

Україна звернулася до адміністрації президента США з проханням допомогти визначити цілі в Росії, по яких Київ міг би завдати удар власною зброєю. Також було попросено зняти обмеження на використання американської зброї по військових об'єктах на території Росії.

Спікер Палати представників США заявив, що Сполучені Штати повинні дозволити Україні вести війну так, як вона вважає за потрібне. Однак речник Пентагону повідомив, що США не дозволяють Збройним силам України атакувати територію Росії американською зброєю.

Читайте також: