Світовий банк виділяє Україні додаткове фінансування

Світовий банк надає додатково $1,34 млрд Україні для пенсій, зарплат вчителям, підтримки ВПО та інших пріоритетних витрат держбюджету. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Основну частину цього фінансування, а саме 1,086 млрд, надає Уряд Японії. Решта - гранти від США, Швейцарії та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

"Фінансова допомога міжнародних партнерів дозволяє забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби армії", - підкреслив Шмигаль.

Відзначається, що Україна отримає $1,2 млрд від Світового банку під гарантії уряду Японії. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку 29 програм соціальної допомоги "найуразливішому населенню України" в рамках проекту Investing in Social Protection for Inclusion, Resilience та Efficiency (INSPIRE). Зазначається, що гроші планують направити на підтримку сиріт, дітей, які перебувають під опікою, соціально не захищених студентів, а також жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції та торгівлі людьми.