Тайвань виділив $1 млн для українських біженців у Польщі

Національний фонд Тайваню у співпраці з «Альянсом польських метрополій» створив фонд допомоги українським біженцям, які перебувають у Польщі, та передав до нього 1 мільйон доларів США. Про це повідомили представники тайванського МЗС.

Кошти, виділені з фонду, будуть використані для поліпшення умов проживання біженців, покращення освіти для українських дітей та молоді, а також для підготовки до майбутнього повернення біженців до України після закінчення війни.

Для отримання фінансування польські міста можуть подати заявки з конкретними проєктами, спрямованими на допомогу українським біженцям. Заявки розглядатимуться та затверджуватимуться відповідною комісією.

Представниця Тайваню зазначила, що створення фонду допомоги є проявом твердої підтримки та турботи Тайваню про Україну.

За даними тайванського МЗС, з лютого минулого року Тайвань надав Україні понад 40 мільйонів доларів допомоги та близько 600 тонн гуманітарних вантажів.

Раніше повідомлялося, що більшість українців, які перебувають у Польщі, залишаться там на Різдво через ускладнення зі зв'язками через війну на Україні. Число українців, які вирушать додому на святкові дні, ще невідоме.

За даними Євростату, кількість українців із тимчасовим захистом у Польщі на кінець жовтня 2023 року перевищила 957 тис. осіб. Це свідчить про зміну тенденції до зростання числа біженців, вважають експерти.

У жовтні кількість українців у Польщі зі звантаженням підвищилася близько на 2 тис. осіб порівняно з вереснем. На початку березня 2023 року кількість українських біженців у Польщі становила 995 тис. осіб.