The Guardian розповіла про найбільші проблеми українських біженців у Британії

Українські біженці у Британії: головні проблеми
Українські біженці у Британії: головні проблеми

Українські біженці, які прибули до Великобританії після початку російської агресії, мають серйозні проблеми. Незважаючи на те, що урядові програми допомогли багатьом сім'ям, які шукали притулку, деякі українці опинилися в вразливому положенні. Звіт Британського Червоного Хреста свідчить про це.

Головною проблемою є ризик бездомності. З 200 000 українських сімей, які знаходяться у Великій Британії, більше 9 000 знаходяться під загрозою втрати житла. Головними причинами є розбіжності з сім'ями, які приймають, і складності доступу до приватного житла. Українці мають вчетверо більше шансів стати бездомними порівняно з місцевим населенням.

Звіт також зазначає особливі випадки, що викликають занепокоєння. Наприклад, деякі біженці були примушені спати на вулиці після раптового виселення, а також отримувати сумнівні пропозиції щодо житла.

Британський Червоний Хрест закликає до покращення безпеки у програмах розміщення біженців і до застосування отриманого досвіду у майбутніх схемах розселення. Ця організація також підкреслює необхідність збільшення доступного житла і розробки національної стратегії інтеграції, яка забезпечить однакову підтримку всім переміщеним особам.

Раніше було повідомлено про найвищі виплати для українських біженців у Європі.

Читайте також