«Тіньовий флот» Путіна нарешті отримав серйозні проблеми

За повідомленням The Moscow Times, російський експорт нафти зазнав рекордного падіння, як повідомляє Bloomberg i Reuters.

Основною причиною цього є ефективно запроваджені санкції проти «тіньового флоту» Путіна, особливо з боку США.

За попередній тиждень обсяги експорту скоротилися на 580 тисяч барелів на день, що становить 16% загального обсягу – це рекордний показник з початку липня.

Прибутки від експортних мит також різко знизилися – до $68,1 млн., найнижчий показник з кінця вересня, порівняно з $82,2 млн. на тиждень раніше.

Найбільше втрати відчули постачання нафти до Азії, особливо після введення нафтового ембарго Євросоюзу, які забирає 9 із 10 барелів нафти, експортованої з Росії.

Упродовж тижня до 19 листопада обсяги поставок до Індії та Китаю знизилися до найнижчого рівня з кінця серпня, тоді як експорт до Туреччини залишився стабільним – близько 400 тисяч барелів на день.

За даними Reuters, нафтотрейдери висловлюють обурення щодо можливої нестачі танкерів для перевезення російської нафти після введення американських санкцій.

Вартість фрахту суден з портів Балтійського моря до Індії зросла до $10 млн, порівняно з $8 млн на початку місяця і $5 млн у вересні.

Якщо такий тиск продовжиться, можуть виникнути подальші проблеми для експорту нафти з Росії.

Читайте також:
  • Рада підтримала санкції проти оборонної сфери РФ та Білорусі на півстоліття
  • Три найбільші компанії світу відмовились возити російську нафту
  • Зеленський підписав санкції проти 147 росіян