Тири, управління дронами та такмед: Кабмін виділив 1,65 млрд на оновлення курсу "Захист України" у школах

Тири, управління дронами та такмед в школах
Тири, управління дронами та такмед в школах

Уряд виділяє 1,65 млрд грн на закупівлю обладнання для курсу "Захист України" у школах

Уряд України надав 1,65 млрд гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу "Захист України" у школах. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

За словами міністра, у містах будуть створені навчальні центри "Захист України", кожен з яких обслуговуватиме 5-10 шкіл або одну громаду. Це забезпечить рівний доступ учнів до якісного обладнання та зручних приміщень.

  • Інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери
  • Симулятори управління дронами, що включають сам дрон, інтерактивні окуляри, пульт управління та інше обладнання
  • Навчальні тири та макети
  • Аптечки та тренажери для серцевої реанімації, тренажери дефібрилятора, джгути
"Вся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти повинні вміти працювати з ними ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього", - наголосив Федоров.

Міністр також нагадав, що зараз комплексно оновлюється підхід до викладання "Захисту України" у 10-11 класах, раніше відомий як "Захист Вітчизни" та "Допризовна підготовка". Паралельно із закупівлею сучасного обладнання проводиться навчання тренерів, які у свою чергу підготують вчителів.

Крім того, ми повідомляли, що в українських школах з вересня з'явиться курс соціально-емоційного навчання під назвою "Уроки щастя".

Читайте також