Турецькі правозахисники прагнуть подати позов до МКС проти Нетаньягу

Турецькі правозахисники подали позов до Міністерства юстиції Туреччини з вимогою направити справу проти прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу до Міжнародного кримінального суду (МКС). Юрист Метін Кюлюнк повідомив про це в соцмережі X.

Правозахисники звинувачують прем'єра Ізраїлю у геноциді та воєнних злочинах. У повідомленні, яке підписали Мукахіт Бірінчі, Бурак Бекіроглу та Метін Кюлюнк, зазначено, що заява складається з 23 сторінок.

Правозахисники впевнені, що їхню заяву передадуть до Міжнародного кримінального суду. Вони виконують свій обов'язок перед своєю релігією, належністю та громадянством з натхненням, отриманим від своїх предків, і сподіваються, що Бог буде з палестинськими братами та всіма, хто захищає свою справедливу справу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше оголосив про розрив контактів з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через його дії в Секторі Гази. Він також скасував свій візит до Ізраїлю та назвав бойовиків ісламістського руху ХАМАС не терористами, а причиною для відмови від поїздки на фоні "нелюдської війни" Ізраїлю.