У Білорусі готові прийняти московських монахів з Києво-Печерської лаври

Білоруська православна церква Московського патріархату заявила про готовність прийняти монахів Російської церкви в Україні, які повинні виїхати з Києво-Печерської лаври.

Повідомлення про це з'явилось на сайті синоду БПЦ 4 липня 2023 року, відразу після того, як ченці не пропустили комісію Мінкульту всередину вивільнених корпусів Нижньої лаври.

У синоді сказали, що монахи нібито протягом десятиліть "трудяться у богоугодженні та молитві на благо українського народу".

"Синод Білоруської православної церкви свідчить, що у разі насильницького виселення ченців з Києво-Печерської лаври, вони можуть знайти місце подальшого чернечого подвигу в чернечих обителях Білоруської православної церкви", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також у Білорусі повторили фейкову новину, що нібито Київ та ЮНЕСКО вивозять "християнські цінності" у країни Західної Європи.

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що "чим більше лавра стає українською, тим більше підгорає на болотах". Єдина задача, яка стоїть щодо лаври захистити її від "русского мира" та зберегти українські сакральні цінності.

"Жодна сакральна цінність не покине територію України. А все викрадене Росії доведеться повернути", сказав Ткаченко.

Свято-Успенська Києво-Печерська лавра Російської церкви в Україні програла суд Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" у справі про усунення перешкод у користуванні майном.

85% українців вважають, що влада має втрутитися у діяльність представників Російської православної церкви в Україні. 66% переконані, що цю церкву в Україні треба заборонити взагалі. Результати соціологічного опитування опублікував Київського міжнародного інституту соціології.