У боях за Україну загинули два ветерани морської піхоти США – ЗМІ

Загибель двох ветеранів морської піхоти США в Україні

Американські та британські ЗМІ повідомляють про загибель двох ветеранів морської піхоти США в Україні на початку грудня. Про це повідомляє «Голос Америки».

Один з них, Ітан Гертвек, був убитий російськими загарбниками 8 грудня, майже за 11 днів до того, як він мав повернутися додому в США.

Другий ветеран, Грем Дейл, народився в Ірландії і переїхав до Сполучених Штатів, також загинув у ближньому бою з російськими військами 9 грудня.

«Замість того, щоб відступити або сховатися, він втік у бій. Дейл убив кількох ворожих солдатів, перш ніж був поранений. Ворожий штурм було припинено завдяки його діям і тим українцям, які були разом з ним, які не допустили провалу лінії», - сказав Райан О'Лірі, ветеран армії США.

Товариші Дейла спробували врятувати його життя, але він помер від отриманих ран.

За даними американського видання, загибель американців в Україні з лютого 2022 року становить принаймні 46 осіб, серед них - 11 ветеранів морської піхоти. Однак офіційні джерела США не надають інформації про загибель американських добровольців.

Також відомо, що грузинський доброволець Іраклі Курцікідзе загинув на війні в Україні. Крім того, 49-річний доброволець з Польщі Мацей Беднарський помер в харківській лікарні після боїв з російськими загарбниками.