У Чехії сказали, коли Україна може розпочати переговори про вступ до ЄС

Переговори про вступ України до Європейського Союзу можуть розпочатися вже цієї осені або на початку наступного року.

Однак, Україні ще потрібен час для адаптації до умов ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє ČTK.

За його словами, зустріч міністрів ЄС в Києві мала не лише символічне значення. Вона стосувалася й практичних рішень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Було чітко сказано, що якщо Україна буде в Європейському Союзі, це буде чітка гарантія безпеки, тому що Євросоюз також є мирним проектом. Але це правда, що Україна має змінюватися, адаптувати своє законодавство до законодавства ЄС. Це ще далеко", сказав Ліпавський.

На зустрічі була чітко виражена позиція Чехії щодо того, що переговори про приєднання України до ЄС мають бути розпочаті восени або на початку наступного року.

"Це технічний процес, під час якого буде оцінено, наскільки підготовлена Україна. Буде зрозуміло, де їй ще потрібно працювати", додав чеський міністр.

Україна готова виконати рекомендації Єврокомісії, які необхідні для повноправного вступу в ЄС. Наш вступ в ЄС - лише питання часу.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками виїзного засідання Ради у закордонних справах Євросоюзу, яке відбулося у Києві.