У центрі прийому мігрантів в Італії прогримів вибух: серед поранених є діти

11 листопада відбувся вибух у центрі прийому мігрантів в Італії, у місті Сан-Лоренцо-Нуово, що знаходиться за 140 км від Риму. Близько 30 осіб, зокрема неповнолітні, постраждали від цього інциденту.

За даними телеканалу новин RAI News 24, деякі з постраждалих знаходяться у важкому стані та були госпіталізовані в місцеві лікарні.

Наразі причини вибуху залишаються невідомими, та поліція проводить розслідування, щоб їх з'ясувати.

У зв'язку з цим інцидентом, люди, які перебували у центрі, звернулися по допомогу для отримання притулку.

Варто зазначити, що прем'єрка Італії Джорджія Мелоні та її колега з Албанії Еді Рама підписали угоду про побудову двох центрів для прийому біженців, які були врятовані на морі, в Албанії. Керівництво цими центрами покладено на італійську сторону, і загалом вони будуть призначені для трьох тисяч мігрантів.

Раніше уряд Італії встановив термін утримання під вартою для нелегальних мігрантів, що незаконно перетнули кордон, на півтора року. Також вирішено тримати мігрантів у закритих таборах до часу їх виїзду з країни.

Не зменшується потік нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до Європи через територію Італії. Раніше було повідомлено, що Франція розмістить війська на кордоні з Італією на острів Лампедуза, через зростання кількості мігрантів, які намагаються потрапити туди.