У Чорному морі зникло судно, яке перевозило феросплави з Росії

В Чорному морі поблизу північно-західного узбережжя Туреччини зникло турецьке судно з дванадцятьма членами екіпажу, після того як там пройшов сильний шторм. Про це повідомляє турецьке видання TRT Haber.

19 листопада о 10:29 судно під назвою Kafkametler подало сигнал біди біля міста Ереглі. Головне управління морських справ Туреччини не змогло зв'язатися зі судном.

У зв'язку зі злими погодними умовами, пошукові та рятувальні роботи не могли бути проведені. Але, коли погода дозволила, було оголошено про початок пошукових робіт з використанням авіаційної та морської техніки.

На борту судна Kafkametler перебуває 12 членів екіпажу, а також вантаж у вазі 1542 тонни феросиліцію, який був перевезений з російського порту Темрюк.

У своєму останньому зв'язку з турецькою владою, капітан судна повідомив, що судно дрейфувало до причалу поблизу узбережжя міста Ереглі. 

Нагадаємо, що 19 листопада поблизу узбережжя Туреччини зламався суховантаж з назвою "Паллада", який знаходився у порту Ереглі. Судно сіло на мілину і було розбите хвилями. Згідно з даними моніторингових сайтів, судно вирушило з Одеси 3 листопада та ходило під прапором Камеруну.

Також було повідомлено, що єменські бойовики-хусити захопили судно "Galaxy Leader" у Червоному морі, на якому можуть бути українці.