У Франції арештували російського олігарха

У Франції було затримано російського підприємця Олексія Кузьмичова, який є одним з засновників LetterOne Group і "Альфа-груп". За інформацією Le Monde, Кузьмичова підозрюють в порушенні санкційного законодавства та податкових злочинах.

Проведено обшуки в його паризькій квартирі та віллі у Сен-Тропе, в яких було задіяно 60 осіб, зокрема співробітників поліції з Центрального управління боротьби з корупцією та фінансовими та податковими правопорушеннями. Під час обшуків, за звістками, були виявлені "пачки грошей".

15 березня 2022 року Кузьмичова було включено до санкційних списків Євросоюзу, разом зі співзасновником "Альфа-груп" Германом Ханом, які володіли 21% та 16% капіталом банку відповідно, але свої частки передали Андрію Косогову.

За даними Bloomberg, до російського вторгнення в Україну Кузьмичов мав статки у $5,4 млрд.

США також ввели санкції проти російського олігарха Володимира Потаніна, а також десятків фінансових установ, мереж структур Потаніна і осіб, пов'язаних з російським урядом.

Уряд США заявив, що нова стеля для цін на російську нафту в $60 за барель призведе до зниження доходів Російської Федерації, країни-агресора.