У Лівані ліквідовано заступника ватажка ХАМАСу (фото)

Заступник ватажка ХАМАСу загинув унаслідок вибуху в Бейруті

Заступник ватажка ХАМАСу Салех аль-Арурі помер унаслідок вибуху в передмісті ліванської столиці Бейрута. Про це повідомило Національне агентство новин Лівану. 

Терорситичне угруповання ХАМАС підтвердило загибель свого бойовика – заступника з політичних питань шейха Салеха аль-Арурі, а також двох лідерів бригади "Аль-Кассам".

За інформацією Reuters, вибух стався внаслідок атаки дрона. Безпілотник врізався у третій поверх будівлі в людному районі передмістя Бейрута. Джерела у службах безпеки підтвердили загибель високопоставленого чиновника ХАМАСу.

Наразі Ізраїль офіційно не коментував свою причетність до цієї атаки. Водночас ліванський супутниковий телеканал "Хезболла" Al-Manar повідомив, що Ізраїль взяв на себе відповідальність за цю атаку.

Ким був загиблий заступник ватажка ХАМАСу

Загиблий Салех аль-Арурі був старшим лідером терористичної організації ХАМАС і одним з командирів-засновників його військового крила - бригади "Ізз ад-Дін аль-Кассам". Він також був заступником голови політичного бюро ХАМАСу і військовим командувачем терористів на Західному Березі. Станом на 2023 рік він жив у Лівані.

Аль-Арурі був вербувальником і брав активну участь у зборі та переказі коштів від імені ХАМАСу. Він також був ув'язнений в Ізраїлі, але 2010 року його звільнили разом з понад тисячею палестинців у обмін на захопленого капрала ізраїльської армії Гілада Шаліта.

Нагадаємо, що на початку 2023 року Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила тіла п'ятьох загиблих підземних тунелях ХАМАСу на півночі Сектора Гази.