У МЗС Росії існує план із послаблення Сполучених Штатів — WP

Захист від "американського домінування": Росія використовує війну в Україні для створення світового ладу

Міністерство закордонних справ Росії розробляє плани для послаблення своїх західних супротивників, особливо США, та має намір створити світовий лад, вільний від американського впливу. Про це повідомляє The Washington Post.

"Ми повинні продовжувати коригувати наш підхід до відносин з недружніми державами", - заявлено в документі.

Таємний додаток до "Концепції зовнішньої політики Російської Федерації" закликає до проведення "наступальної інформаційної кампанії" та інших заходів у галузі "військово-політичної, торговельно-економічної та інформаційно-психологічної" боротьби проти "коаліції недружніх країн", яку очолюють США.

Документ, отриманий виданням The Washington Post від європейської розвідувальної служби, наголошує на необхідності знаходження "вразливих моментів зовнішньої й внутрішньої політики" країн-опонентів для прийняття практичних заходів щодо їх послаблення.

Росія намагається підривати підтримку Заходу для України та дезорганізувати внутрішню політику США та європейських країн шляхом проведення пропагандистських кампаній на користь ізоляціоністських та екстремістських сил.

Крім того, Росія намагається переглянути геополітичну ситуацію, наблизившись до Китаю, Ірану та Північної Кореї, щоб змінити поточний баланс сил.

"Результат війни Росії проти України значною мірою визначатиме майбутній світовий порядок", - зазначено в секретному додатку, створеному у квітні 2023 року.

Концепція зовнішньої політики, опублікована у березні 2023 року й схвалена Володимиром Путіним, використовує дипломатичну мову для закликів до "демократизації міжнародних відносин", "суверенної рівності" та зміцнення позицій Росії у світі.

Джерело: ТСН