У Новій Зеландії аукціоністи продали пташине перо за $28 тис.: у чому його особливість

У Новій Зеландії аукціоністи продали пташине перо за $28 тис.: у чому його особливість

На аукціоні продали найдорожче перо у світі

На аукціоні в Новій Зеландії було продано одне перо вимерлого птаха гуя за рекордні $28,4 тисячі. Початкова ціна на перо становила $3 тисячі, але до кінця торгів вона перевершила попередній рекорд на 450%. Купити перо могли тільки колекціонери з ліцензією, які мають дозвіл Міністерства культури та спадщини Нової Зеландії.

Продане перо було в чудовому стані , — розповіла Лія Морріс, керівниця декоративного мистецтва аукціонного дому Webb's.

Це перо було охоронено УФ-захисним склом та архівним папером, що гарантує його тривале збереження в колекції. Птах гуя був священним для народу маорі, а його пір'я символізувало статус.

Гуя був невеликим і красивим птахом з опіренням білого кольору. Після зростання популярності він став метою для колекціонерів і торговців, що призвело до його зникнення. Останній раз гую бачили у 1907 році.

Унікальні знахідки в природі

На території сибірської Якутії знайшли добре збережене тіло дитинчати самки печерного лева. Цей знімок вважається унікальною знахідкою, оскільки навколо тіла обертається лід. Крім того, вченим вдалося знайти скам'янілий череп гігантського річкового дельфіна, який мешкав у річках Амазонії 16 мільйонів років тому.

Читайте також: