Українці можуть отримати гроші на оплату комуналки: куди звертатися

Українці можуть отримати гроші на оплату комуналки: куди звертатися

Українці можуть отримати гроші на оплату комунальних послуг.

Прес-служба Міністерства соціальної політики повідомляє, що українці мають можливість отримати субсидію на оплату комунальних послуг. Ця можливість надається тим, хто витрачає понад 20% від сукупного доходу сім'ї на комунальні послуги. Субсидія, надана грошима, компенсує зростання тарифів на електроенергію.

Субсидію можуть отримати особи зі складу домогосподарства, якщо вони платять більше, ніж певний обов'язковий платіж за комунальні послуги. Розмір платежу розраховується індивідуально для кожного домогосподарства, залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу, майнового стану домогосподарства і норм споживання. Вартість електроенергії, спожитої понад встановлений норматив, потрібно оплачувати самостійно.

Зауважте, що платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу. Також мають значення майновий стан домогосподарства та норми споживання. Отже, за електроенергію, спожиту понад встановлений норматив, сім'я платитиме власним коштом.

Оформити житлову субсидію можуть різні категорії осіб, включаючи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, орендарів житла, внутрішньо переміщених осіб, дітей без батьківського піклування, які перебувають під опікою або піклуванням, а також індивідуальних забудовників.

  • Якщо ви хочете оформити субсидію, подайте заяву в один із сервісних центрів Пенсійного фонду України, через портал електронних послуг або мобільний додаток ПФУ, через портал Дія, у центрах надання адміністративних послуг або через уповноважених осіб виконавчого органу місцевої ради.
  • Для заповнення заяви потрібен кваліфікований електронний підпис (КЕП).

У разі відмови в субсидії, у вас є 14 днів, щоб виправити або доповнити дані з офіційних джерел інформації, якщо знайдете помилку у власних документах. Після перевірки оновлених документів Пенсійний фонд може призначити субсидію.

Читайте також: