У Росії виникли проблеми з поставкою нафти до найбільшого свого покупця

В Україні виникли проблеми з отриманням платежів за поставку нафти до Індії в еміратських дирхамах

У Росії постачки нафти до Індії затримуються через проблеми з платежами. Це спонукає найбільший нафтопереробний завод Індії використовувати свої запаси і купувати більше нафти на Близькому Сході.

Indian Oil Corp, який є державним нафтопереробним заводом, змушений шукати інші джерела нафти через проблеми з отриманням платежів за російську нафту сорту Sokol. Ця нафта постачається на завод ТОВ "Сахалін-1", що входить до складу компанії "Роснефть".

У свою чергу, індійські державні нафтопереробні компанії розраховуються з Росією в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів. Це через пораду уряду відмовитися від використання китайського юаня.

Згідно з джерелами, причиною проблем виплат стали труднощі з відкриттям рахунку у банку в ОАЕ, щоб приймати платежі в дирхамах.

Індія стала найбільшим покупцем російської нафти після того, як європейські покупці відмовилися від неї. Проте, також відомо, що в останні тижні нафтопереробні підприємства Індії збільшують закупівлю нафти у Венесуели після послаблення санкцій Сполученими Штатами проти цієї країни.