У Росії зупинив роботу нафтопереробний завод, який напередодні атакували дрони

Куйбишевський нафтопереробний завод у РФ припинив роботу через атаку дронів

На Куйбишевському нафтопереробному заводі, розташованому в Самарській області РФ, була зупинена робота. Згідно з повідомленням російського ресурсу ASTRA, це сталося після атаки дронів.

За даними ресурсу, унаслідок атаки пошкоджена АВТ-4, що спричинило припинення переробки нафти. Також було відзначено, що це вже 13-та атака на російський НПЗ протягом останніх трьох тижнів.

Офіційне підтвердження цієї інформації від українських військових поки що надано не було.

Нещодавно дрони атакували нафтопереробні заводи в Самарській області

Раніше влада Самарської області стверджувала, що вночі 23 березня дрони атакували нафтопереробні заводи в регіоні. Це призвело до пожежі на Куйбишевському НПЗ. За словами губернатора області Дмитра Азарова, унаслідок події загорівся стовп первинної переробки нафти.

Також варто згадати, що за даними "Главкому", силові структури повідомили про успішну атаку на нафтопереробні заводи в Самарській області. Ці атаки стосувалися Новокуйбишевського, Куйбишевського та Сизранського НПЗ.

Нагадаємо, що 13 березня безпілотники було використано для атак на три нафтопереробні заводи у Кіріші (Ленінградська область), Кстово (Нижегородська область) та Рязані. За відеозаписами, наслідки цих атак були серйозними. Ці заводи, до речі, є одними з найбільших в РФ.