У Шевченківському суді підозрюваний підірвав вибуховий пристрій. Нові подробиці

У середу в приміщенні суду у Шевченківському районі Києва стався вибух.

Про це повідомила Національна поліція.

"На даний час на місці працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці, вибухотехніки та кінологи", розповіли.

Вибухнув невстановлений предмет (ймовірно граната), повідомила "Українська правда".

"За попередньою інформацією, невстановлений наразі пристрій підірвав чоловік, якого доставили на судове засідання", написав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Встановлюються деталі, заявив.

"Зберігайте спокій і не наближайтеся до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу", звернувся очільник МВС.

За попередньою інформацією, вибух влаштував Ігор Гуменюк, який 31 серпня 2015 року вчинив теракт під Верховною Радою, написав Obozrevatel.

У мережі з'явилося відео з зали суду. Чути вибух.

Оновлено 18:25

Вибух пролунав у Шевченківському суді о 17.20, повідомила Київська міська військова адміністрація.

За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби Національної гвардії привезли до суду підсудну особу. Він з невстановлених обставин підірвав у приміщенні суду (попередньо вбиральня) невідомий вибуховий пристрій, сказали.

Оновлено 18:34

Суддя-спікерка Ірина Фролова розповіла, що вибух скоїв боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, який обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Тоді внаслідок вибуху троє бійців Нацгвардії загинули, понад 140 людей зазнали поранень, пишуть "Ґрати".

Оновлено 18:50

Територію навколо Шевченківського суду оточили правоохоронці, повідомив Obozrevatel.

Оновлено 18:56

Адвокат Гуменюка Олександр Свиридовський повідомив, що після засідання, на якому його клієнту продовжили арешт, він перебував у канцелярії разом із конвойним, коли стався вибух. Гуменюк перебуває в СІЗО майже вісім років, сказав.

31 серпня 2015 року під Верховною Радою сталися сутички між силовиками і мітингувальниками. Перед цим ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про "особливий статус" окупованих районів Донецької і Луганської областей.

На мітингу були представники ВО "Свобода", "Радикальної партії Олега Ляшка", "Укропу", "Республіканської платформи". "Правий сектор" перекривав рух транспорту.

Після голосування почалися заворушення, мітингувальники кидали димові шашки, проривалися до будівлі. У військовослужбовців Національної гвардії, які охороняли Верховну Раду, кинули бойову гранату.

Від вибуху загинули нацгвардійці Дмитро Сластніков, Ігор Дєбрін та Олександр Костін. Тоді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що гранату кинув "свободівець" Гуменюк.

У теракті звинуватили Ігоря Гуменюка і Сергія Крайняка. Гуменюку продовжили тримання під вартою, Крайняка відпустили під домашній арешт.