У США визнали, що Україна втратила Авдіївку через затримку з допомогою

Радник президента США оцінив втрати на Сході України через затримку у військовій допомозі

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що через неспроможність Конгресу схвалити додаткове фінансування, російські сили змогли захопити частину територій на сході України. Він підкреслив, що Україна протягом останніх шести місяців була змушена економити боєприпаси, що призвело до втрати частини території, зокрема Авдіївки.

За словами Саллівана, затримка у схваленні додаткового фінансування для союзників США, зокрема України, була неприйнятно довгою, але поточний пакет військової допомоги у розмірі 1 мільярда доларів є чудовою новиною для України. Проте, Збройні Сили України все ще перебувають під тиском окупантів.

Салліван зазначив, що Росія має можливість здобути додаткові тактичні досягнення протягом наступних років. Він також нагадав про спроби росіян наступити на місто Часів Яр і населені пункти на захід від Авдіївки, що призвело до великих втрат.

"Факт полягає в тому, що в нас піде певний час, аби вийти з тієї ями, яку утворила піврічна затримка до схвалення Конгресом додаткового фінансування", - заявив радник Білого дому.

Джерело: 24 канал