У столиці Грузії госпіталізовано вісьмох учасників акцій протесту

Міністерство охорони здоров'я Грузії повідомило, що восьмеро постраждалих учасників акції проти закону про "іноагентів" були госпіталізовані. Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

У міністерстві заявили, що постраждалі мають різні травми, включаючи поранення обличчя, голови та різних частин тіла, а також ускладнення дихальних шляхів та інтоксикацію.

Один з постраждалих вже отримав дозвіл на виписку, а семеро осіб продовжують перебувати під наглядом лікарів. Згідно з даними МОЗ, їхній стан є задовільним.

Блок галереї

Наразі біля парламенту знаходяться 20 бригад швидкої допомоги. Вони надали допомогу десяткам демонстрантів та одному співробітнику МВС. Найпоширеніші скарги постраждалих - головний біль та печіння в очах.

Нагадаємо, тисячі людей зібралися 1 травня біля парламенту Грузії, вимагаючи відкликати закон, який критики вважають "російським". Силовики застосували водомети та сльозогінний газ проти демонстрантів.

Також повідомлялося, що були використані гумові кулі, хоча МВС Грузії заперечує такі звинувачення.

Крім того, спікер парламенту Грузії Шалві Папуашвілі зміцнив заходи безпеки у країні з 23:00 години 1 травня. Протестируючі також перекрили дорогу біля набережної в центрі Тбілісі.

Читайте також:

  • Грузія сама обрала собі ганьбу
  • Протести в Грузії. Чи закриють Касі Каладзе в'їзд до Мілана?
  • Закон про іноагентів захищає Грузію від "українізації": прем'єр Кобахідзе потрапив у скандал
  • Навіщо Кремлю грузинський закон про "іноагентів"? Пояснює політолог
  • Президентка Грузії заявила, що ветує закон про "іноагентів"