У Варшаві вибачилися перед Києвом за непорозуміння щодо запрошення на Форум оборонних індустрій

Міністр державних активів Польщі Яцек Сасін офіційно перепросив за попередню неправдиву заяву про те, що Україна нібито не запрошувала польські компанії на Форум оборонних індустрій у Києві.

Польський міністр зазначив, що під час інтерв'ю Radio ZET, говорячи про відсутність запрошення з України на оборонний форум, "не мав точної інформації". Вибачення Сасін опублікував у Twitter.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Після розмови з президентом Polska Grupa Zbrojeniowa (найбільша оборонна компанія Польщ - Gazeta.ua) я отримав інформацію, що PGZ отримала запрошення. З огляду на вищевикладене, я виправляю свою заяву. Прошу вибачення за непорозуміння", - додав Сасін.

Концерн PGZ також прокоментував ситуацію, підкресливши "постійне й тісне двостороннє співробітництво" з Україною та згадавши зокрема домовленість про обслуговування танків Leopard 2A4, які західні країни передали Збройним Силам України.

Представників Польщі не було на Форумі оборонних індустрій, який відбувся минулого тижня в Києві.

При цьому запрошення представники Варшави отримали одні з перших. Про це в інтерв'ю TVN24 повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

За його словами, "це питання до польської сторони, тому що Польща була однією з перших, кого запросили на цей захід".

Пізніше міністр державних активів Польщі Яцек Сасін заявив, що найбільший польський державний оборонний концерн не отримав запрошення на Форум оборонних індустрій.

Він висловив думку, що це пов'язано з поточними політичними інтересами української влади, яка вважає, що поки у Польщі йде (виборча) кампанія, краще налагоджувати партнерство з Німеччиною.