У Великій Британії розповіли, як і чим били по хуситах у Ємені

Британські війська атакували хуситів у Ємені

Британські військові вчинили наступ на хуситів у Ємені. Вони використали чотири винищувачі, що запустили керовані бомби. Удари підтримував літак-заправник. Про це повідомила прес-служба Міноборони Великої Британії.

Сили коаліції визначили ключові об'єкти, залучені до атак на військові та цивільні кораблі хуситів. Вони ухвалили рішення провести скоординований удар, щоб зменшити злочинну діяльність хуситів. Також було зазначено, що удари були спрямовані на мінімізацію ризиків для цивільного населення.

"Сили коаліції визначили ключові об'єкти, залучені до атак по військових та цивільних кораблях, і погодилися провести ретельний скоординований удар, щоб зменшити можливості хуситів порушувати міжнародне право таким чином", - заявили в оборонному відомстві.

Удари здійснили чотири літаки Typhoon FGR4 ВПС Британії разом з танкером-дозаправником "Вояджер". Літаки використовували керовані бомби Paveway IV, щоб нанести точні удари по двом об'єктам хуситів. Один з об'єктів - майданчик у Бані, який хусити використовували для запуску дронів. Інший об'єкт - аеродром в Еббсі, що використовувався для запуску ракет і безпілотників над Червоним морем.

"Іншим місцем, ураженим нашими літаками, був аеродром в Еббсі. Розвідка показала, що він використовувався для запуску як крилатих ракет, так і безпілотників над Червоним морем. Наші літаки виявили і мали кілька ключових цілей на аеродромі", - заявили в міністерстві оборони Великої Британії.

Наразі детальні результати ударів оцінюються, але перші ознаки свідчать про зниження здатності хуситів загрожувати торговельному судноплавству. Зазначимо, що ціль при плануванні ударів була - мінімізувати негативні наслідки для цивільного населення.

Удари на хуситів в Ємені від США та Великої Британії

Удари на хуситів в Ємені були нанесені з боку збройних сил США та Великої Британії. Напади здійснювалися з використанням винищувачів і ракет "Томагавк". Було поразено понад десять цілей, включаючи повітряні, морські та підводні об'єкти.