У YASNO спрогнозували ситуацію з електрикою влітку та наступної зими

У YASNO спрогнозували ситуацію з електрикою влітку та наступної зими

Війна вплинула на енергетичну безпеку України

Україна зіткнулася зі значними викликами в енергетичній сфері через війну.

Зараз прогноз на літо складний. Використання кондиціонерів та іншої кліматичної техніки призведе до збільшення споживання електроенергії. Відключення ймовірні, але влітку їх можна буде легше переносити, оскільки на вулиці тепло, а день триватиме довше. Ми сподіваємося на покращення ситуації", - зазначив Сергій Коваленко, генеральний директор енергокомпанії YASNO.

Ситуація з електроенергією влітку залежатиме від декількох факторів, зокрема від змоги імпортувати електрику з Європи, від протидії новим ракетним ударам, швидкості відновлення пошкоджених об'єктів та готовності громадян споживати енергію ефективним способом.

Економія електроенергії

Готуйтеся до тривалих відключень у зимовий період

Експерт закликав громадян готуватися до можливих тривалих відключень у зимовий період. Збитки, завдані енергетиці, великі, а повне відновлення деяких об'єктів може бути неможливим. Навантаження на систему буде значним у холодну пору року.

Ситуація в енергетиці України є складною через втрату значної кількості генеруючих потужностей, а прогнозувати час ремонту складно.

"Однак можна стверджувати: узимку вся енергосистема України опиниться під величезним тиском", - підсумував Сергій Коваленко.

Також раніше було згадано, що тариф на електроенергію в Україні може зрости вдвічі, а громадянам рекомендували зменшувати споживання енергії для допомоги енергосистемі.

Читайте також: