Заплановано графіки: українцям розповіли про ситуацію в енергосистемі на 15 червня

Заплановано графіки: українцям розповіли про ситуацію в енергосистемі на 15 червня

У зв'язку з постійними російськими атаками на енергетичну інфраструктуру України, в країні виникла проблема з нестачею електроенергії, що призвело до введення обмежень для споживачів. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

З 8:00 до 23:00 15 червня у всій країні заплановані графіки погодинних відключень електроенергії. Проте підприємства критичної інфраструктури та ті, хто імпортує 80% електроенергії, залишаться без обмежень відповідно до розпорядження уряду.

Вранці 15 червня в Чернігівській області сталася атака на повітряну лінію обласної енергокомпанії, що призвело до перебоїв у електропостачанні 1765 абонентів у 12 населених пунктах. Зараз на місці події працюють бригади для відновлення постачання.

Також ворогалматерик наніс удар по одній з високовольтних підстанцій на сході країни, що призвело до перебоїв в електропостачанні та збоїв у русі поїздів. Частина споживачів уже підключена до резервних ліній, але ремонтні роботи ще тривають.

Також через технічну поломку відключилася повітряна лінія в Кіровоградській області, що тимчасово призвело до відсутності електропостачання у деяких жителів. Проблема вже вирішена, але причини інциденту встановлюються.

Наразі Україна запланувала імпорт 35 606 МВт*год електроенергії на поточну добу, переважно з Польщі. Експорт не передбачається.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про відключення всіх побутових споживачів від ліній критичної інфраструктури.

Читайте також: