Удар по 128-й бригаді у Запорізькій області: СБУ назвала ймовірну версію

Удар по 128-й бригаді у Запорізькій області: СБУ назвала ймовірну версію

Українські військові месенджери були зламані російськими хакерами

За даними начальника Департаменту кібербезпеки Іллі Вітюка, удар російської армії по 128-й окремій гірсько-піхотній бригаді у Запорізькій області може бути пов'язаним із зламом месенджерів військових від хакерського угруповання "Армагедон". Він розповів, що цим хакерам вдається розсилати фішингові повідомлення, які дозволяють отримувати доступ до пристроїв та переглядати дані військових. На жаль, ці події мають трагічні наслідки.

Протягом розслідування загибелі бійців 128-ї бригади, СБУ встановила, що до одного з пристроїв надійшло повідомлення з датою та місцем зібрання військовослужбовців, яке викликало ракетний удар. Тому вважається, що це технічне проникнення допомогло Росії відібрати життя 19 бійцям бригади.

Така ситуація показує, наскільки небезпечно може бути використання кіберзасобів у військових діях, підкреслив Ілля Вітюк. На жаль, ця подія стала ще одним прикладом ризиків, які накладаються на безпеку у війські. У нинішніх умовах важливо знати про такі загрози та вживати всіх необхідних заходів для їх запобігання.

Читайте також: