Удар по «Новочеркаську» посилить тиск на Росію – розвідка Естонії

Цього року Україна досягла великого досягнення - витіснення російського флоту зі східної частини Чорного моря та Азовського моря. Знищення великого десантного корабля "Новочеркаськ" ще більше підвищило тиск на Росію. Про це заявив глава розвідцентру Сил оборони Естонії, Антс Ківісельг.

Ківісельг зазначив, що Російська Федерація продовжує тиснути на Україну, і хоча недавно пройшла втрата Мар'їнки, але на інших фронтах зміни не відбулись. Він також нагадав про успішні атаки українських військ в Криму.

Щоб здійснити таку атаку, потрібно було хороше планування і знання про засоби ППО Росії. Це вимагало доброї підготовки і співставлення обставин. Атака знову підсилила тиск на Росію, щоб вона відступила від окупованого Криму. Тепер Росія змушена перекидати підрозділи до порту Новоросійськ, що знаходиться на їхній території.

Нагадаємо, що в ніч проти 26 грудня у Феодосії на тимчасово окупованому Криму сталися потужні вибухи, після чого в порту спалахнула пожежа. Корабель "Новочеркаськ", який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану, був атакований у порту Феодосії.