Україна і МВФ близькі до досягнення угоди про виділення $900 млн

Україні загрожує втрата американської допомоги - Фінансовий криза у країні

Уряд України намагається досягти угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), щоб отримати 900 мільйонів доларів - наступний транш з загального кредиту у розмірі 15,6 мільярдів доларів. Цей транш стане додатковим стимулом для економіки України, яка страждає від війни та бюджетного дефіциту, спричиненого недостатньою фінансовою підтримкою від США.

За інформацією агентства Bloomberg, угода між Україною та МВФ повинна бути затверджена виконавчою радою фонду, що, як правило, відбувається без проблем.

Група експертів МВФ, яка оцінювала, чи виконує Україна умови для отримання кредиту, закінчила свою роботу та зробить офіційне заявлення наступного четверга у Вашингтоні, повідомили чиновники. Потім додаткові дні можуть знадобитися для підготовки остаточного варіанту угоди.

Представники МВФ та українського уряду провели переговори щодо третього перегляду програми розширеного фінансування. Ця програма була затверджена в березні 2023 року, і до цього часу Україна вже отримала два транші у загальній сумі 3,6 мільярдів доларів. За планом, українській економіці повинні виділити ще п'ять траншів до кінця 2025 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна