Головна

Макрон пообіцяв Зеленському швидку поставку зброї

Макрон обіцяв швидку поставку зброї

Президент Франції Еммануель Макрон, під час телефонної розмови з Володимиром Зеленського, різко засудив посилення російських атак на Україну та пообіцяв швидку поставку зброї.

За інформацією "Європейської правди", це стало відомо з комюніке Єлисейського палацу після розмови.

Лідери обговорили ситуацію на фронті та потреби України в озброєнні. Французький президент "рішуче засудив інтенсифікацію російських ударів по Україні, зокрема по її енергетичній інфраструктурі, а також нинішній наступ", – повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

Макрон також підтвердив намір Франції надавати Україні необхідну підтримку "в довгостроковій перспективі і разом з усіма своїми партнерами" для подолання російської агресії. Він також детально розповів про поставки зброї, які будуть здійснені в найближчі дні та тижні на підтримку українських військових зусиль - додали в Єлисейському палаці.

Президент Франції нагадав про свою пропозицію "олімпійського перемир'я", під час якого Росія мала б припинити воєнні дії та були б використані "всі корисні дипломатичні ініціативи для початку переговорів, які відповідають міжнародному праву і законним інтересам України".

Українська сторона також повідомила, що Зеленський та Макрон обговорили участь французького лідера в майбутньому Саміті миру у Швейцарії.

Читайте також: