Україна ініціює екстрене засідання Радбезу ООН після обстрілу медзакладів у Києві, - Зеленський

Обстріл медзакладів у Києві - екстрене засідання Радбезу ООН
Обстріл медзакладів у Києві - екстрене засідання Радбезу ООН

Україна реагує на атаку Росії, яка пошкодила цивільні будівлі в Києві. Президент Володимир Зеленський оголосив про надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН після того, як російські сили ударили по медичних установах у столиці України 8 липня.

Під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Варшаві Зеленський заявив: "Україна зараз ініціює надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з російськими ударами по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею".

Серед постраждалих об'єктів – дитяча лікарня "Охматдит" та інший медичний заклад у Дніпровському районі Києва. Ця атака викликала обурення та занепокоєння щодо націлювання на цивільні та медичні об'єкти.

Це надзвичайне засідання України відбувається під час головування Росії в Раді Безпеки ООН. Раніше представник Росії при ООН Василь Небензя заявив, що питання України не входить до робочого плану Ради на липень.

Президент Зеленський також звернув увагу на поширення дезінформації з боку Росії щодо атаки. За його словами, російська сторона вже почала поширювати неправдиву інформацію, стверджуючи, що пошкодження "Охматдиту" сталися через українську протиповітряну оборону, а не через прямий удар.

На момент атаки Зеленський знаходився у Варшаві, де підписав важливу безпекову угоду з Польщею та провів зустрічі з прем'єр-міністром Туском і президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, у СБУ пообіцяли відплату за удар по "Охматдиту": заява Малюка.

Читайте також